06 471 05 848info@unibalance.nl

Bach Bloesem Remedies

De bloesemtherapie is een geneeswijze die aan het begin van vorige eeuw ontwikkeld is door de Engelse arts Dr. Edward Bach. Hij was overtuigd dat negatieve gemoedsstemmingen de oorzaak zijn voor tal van ziekten en dat ziekte een boodschap is vanuit de ziel  om te leren veranderingen aan te brengen in ons leven. Zodat lichaam en geest harmonisch gaan samenwerken. In de wereld van nu, vol met stress, is het vaak moeilijk de harmonie tussen lichaam en geest te bewaren. Deze manier van het leven resulteert dan in het krijgen van kwalen en ziekten, zoals bijvoorbeeld een maagzweer, migraine, fobieën, depressie, hoge bloeddruk, hyperventilatie enz.

Deze geneeswijze maakt gebruik van de bloesemessenties die de levens kracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Dr. Bach selecteerde 38 bloesemextracten,de Bachremedies, en behandelde daarmee zijn patiënten.

Uitgangspunt van de Bach bloesem therapie is dat je niets doet met het ongewenste ( “de klacht” ), maar juist de tegenovergestelde “kwaliteit” versterkt.

De bloesems behandelen de hele mens en niet alleen de symptomen of de ziekte. Ze kunnen overal worden ingezet, ook als je andere medicijnen gebruikt. Zij zijn niet schadelijk en werken niet verslavend.