06 471 05 848info@unibalance.nl

Shiatsu

Wat is shiatsu?

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die de vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Shiatsu is een Japans woord en betekent letterlijk druk met de vingers. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. Door de druk die de behandelaar geeft op het lichaam van de ontvanger, beïnvloedt hij de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt ki genoemd.

Shiatsu is een professionele massagevorm en wordt soms ook acupunctuur- zonder- naalden genoemd. Een belangrijk  verschil met acupunctuur is het fysieke contact. De patiënt ervaart de warmte van een zorgzame aanraking. De natuurlijke reactie op pijn is het plaatsen van de hand op de pijnlijke plek  of erover te wrijven en te drukken. Shiatsu is eigenlijk niet meer dan een ontwikkelde, concreet gemaakte en complexere manier van deze instinctieve vorm van genezen.

Voor wie?

Shiatsu is geschikt voor vrijwel iedereen en voor elke leeftijd, volwassenen, ouderen, kinderen en sporters. De Shiatsu techniek maakt gebruik van drukpunten en eenvoudige massagetechnieken en strekkingen om stress, spierpijn en spanning te verlichten. Een behandeling brengt verlichting bij vermoeidheid, rugpijn, nek- en schouderklachten, gewrichtspijn, slaaploosheid, depressie,  spanningshoofdpijn, migraine en spijsverteringsklachten. Ook  is de werking zeer effectief gebleken bij emotionele problemen en stress. Bovendien werkt  Shiatsu  preventief, door zeer ontspannende en verlichtende werking.

 

Shiatsu